8 Kasım 2013

patates çorbası

ben olsa olsa patates çorbasıyım.

hani msn testleri gibi kıytırık bi kişilik testinde "hangi yemeksiniz?" sorusunu sorsalar, kesin patates çorbası çıkarım.

hantal bi sebze patates. ucuz. sağlık fışkıran yiyecekler sayıldığında aralarında pek yer almıyor bugünlerde. gerçekte ne kadar sağlıklı, ne kadar olmazsa olmaz? bilmiyorum. her şeyle karıştırılabilir. yumurtalısı olur, etin yanında püresi olur, kızartması olur. yalnız başına pek tadı olmaz (çoğu sebzenin olmadığı gibi), yanında hiç olmazsa bi ketçap, bi salça olmalı.

çorbası olur patatesin. bana en yakışan hali de o. karıştırırsın suyla, şekli önemsizleşir. biraz daha sağlıklıdır, daha bi fit hissettirir insana, kızartmayla kıyaslarsak. sanki yeşil bi sebzeymiş gibi hafif gelir. sadece suyla karıştırınca da bi şeye benzemez tabi. biraz un katmak gerek ki kıvamı suya değil çorbaya benzesin. baharat katmak gerek ki renk gelsin. hatta bi de varsa tereyağını üstüne serpiştirirsin ki kokusu çorbayı sevdirsin. tereyağı hani, neye katarsan kat güzel duranından. zengin göstereninden.

ucuz basit ve sıradan.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder